VII Premis a la Innovació Missions València

VII Premis a la Innovació Missions València


  • L’Ajuntament gratificarà amb 81.000 euros els set millors projectes orientats a aconseguir una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora.
  • El termini per a presentar-se a la convocatòria finalitza el pròxim 4 d’agost de 2022.
  • Les bases es poden consultar ací.

Compte enrere per al lliurament de la VII Edició Premis a la Innovació Missions València 2030. Este dilluns arranca el termini per presentar els projectes candidats, que conclou el pròxim 4 d’agost. L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Innovació, gratificarà amb 81.000 euros les set millors experiències d’investigació i innovació per aconseguir una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora.

Els guardons s’estructuren en set categories: projectes d’innovació per a una ciutat saludable; projectes d’innovació per a una ciutat sostenible; projectes d’innovació per a una ciutat compartida; projectes d’innovació per a una ciutat pròspera i emprenedora; projectes d’innovació procedent de col·legis o instituts, per a una ciutat saludable, sostenible, compartida o pròspera i emprenedora; projectes d’investigació universitària (tesis, TFM i TFG) en innovació, per a una ciutat saludable, sostenible, compartida o pròspera i emprenedora, i projectes d’innovació MAtchUP. Cada categoria té dues retribucions, una per al guanyador de 6.000 € i una menció de 3000€.

Tots ells han de contribuir a la Missió Climàtica València 2030, amb la qual València aspira assolir la neutralitat climàtica d’ací a huit anys. Un jurat format per set experts serà l’encarregat de valorar les propostes. Les persones interessades han de formalitzar la inscripció a través de la seu electrònica municipal. Tota la informació està disponible a la pàgina web de l’Ajuntament.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha indicat que “les ciutats estan abordant intensos processos de canvi, com ara la crisi i l’escassetat de recursos, en un intent per ser més resilients i donar una millor resposta als nous reptes i necessitats socials i urbanes de les persones que hi habiten i s’hi relacionen, d’una manera més eficient i respectuosa amb el medi ambient, mitjançant el desenvolupament i l’aplicació de models basats en la capacitat d’adaptació, la justícia social, la participació i corresponsabilitat ciutadana”. En este context s’emmarquen els Premis a la Innovació Climàtica, que “constituïxen una crida a l’acció per a tot l’ecosistema d’innovació”.

Com ha explicat Galiana, la convocatòria distingix aquelles pràctiques que incorporen “la mirada per a una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora”. Això és, que s’interessen per tot allò relacionat amb el benestar individual i col·lectiu, el medi ambient i l’enfortiment del teixit productiu, emprenedor i social de la ciutat de València, amb impacte en l’objectiu de la descarbonització. D’altra banda, s’inclou una categoria especial MAtchUP per reconéixer  idees de joves entre 16 i 30 anys que plantegen solucions en l’àmbit de l’energia, mobilitat i tecnologies de la informació i de la comunicació. MAtchUP és un projecte de ciutat intel·ligent finançat per la Unió Europea sota el programa marc H2020, focalitzat fonamentalment en el districte dels Poblats Marítims.

L’equip guanyador en la categoria especial MAtchUP també rebrà mentorització per facilitar la viabilitat del projecte.

 

Missions València 2030

L’Ajuntament, a través de l’Estratègia Urbana València 2030, ha definit la primera missió del programa Missions València 2030: la Missió Climàtica València 2030. A través de la Missió Climàtica, València ha entrat a formar part de les cent ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat per ser climàticament neutres abans de 2030. Aquelles que ho aconseguisquen es convertiran en pols d’innovació en la transició verda europea i seran el far que guie la resta d’urbs d’Europa per arribar a la descarbonització en 2050.

Per a això, València impulsa les transformacions necessàries per ser una ciutat més sostenible, saludable, compartida, creativa, pròspera i emprenedora. Este propòsit s’emmarca en la necessitat d’avançar en els compromisos i metes establits pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Espanyola. En eixe sentit, resulta un factor clau la incorporació del vector de la ciència, la investigació i la innovació, així com la implicació del sector privat, el sector públic, les universitats, la societat civil, la ciutadania i els mitjans de comunicació.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.