ENTREVISTA MATCH-UP 05: Giuseppe Grezzi

ENTREVISTA A GIUSEPPE GREZZI. Setembre 2020


Giuseppe Grezzi és Regidor de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic a l’Ajuntament de València

.

 

La pandèmia ha tret a la llum la necessitat de construir ciutats més saludables i reduir l’alt nivell de trànsit motoritzat

En el marc del projecte MAtchUp s’han instal·lat 7 panells de tinta electrònica en els 2 hubs multimodals del districte Poblats Marítims. Els panells ofereixen informació sobre els diferents mitjans de transport disponibles. Quant al transport públic, recentment s’han incorporat a la flota 2 e-busos i 16 autobusos híbrids. La ciutat també ofereix cotxes elèctrics amb sensors instal·lats a bord. Els pròxims passos són l’adquisició de bicicletes elèctriques i carregadors electrònics. Per a investigar l’estratègia de mobilitat sostenible de la ciutat per al futur pròxim, des del projecte Match Up s’ha conversat amb Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i president d’EMT.

Quin és el paper de la innovació i les noves tecnologies dins de l’EMT per a promoure la mobilitat sostenible?

EMT València és una empresa capdavantera en l’àmbit de la innovació que intenta constantment integrar noves tecnologies per a millorar els serveis que presta als nostres ciutadans. Una de les últimes novetats és la implementació d’una nova APP mòbil per a adquirir i validar bitllets individuals. No hi ha dubte que aquestes innovacions tecnològiques ens permeten construir un sistema innovador d’alta qualitat perquè els usuaris puguen viatjar de manera segura i còmoda en transport públic.

En el marc del projecte MAtchUP, finançat amb fons comunitaris, espera que la instal·lació de sensors millore els serveis prestats als ciutadans?

En els últims cinc anys, EMT ha renovat la seua flota amb nous autobusos híbrids i elèctrics. El seguiment d’aquests vehicles ens ajuda a recopilar dades sobre el seu funcionament i a ser conscients de com la velocitat i l’acceleració tenen un impacte en les bateries. Gràcies a aquesta informació, podem establir patrons de conducció més eficients per a reduir el consum energètic i avançar en el nostre principal objectiu: millorar la sostenibilitat del transport públic.

Quines són les principals fites o reptes de futur de la mobilitat urbana, concretament en el cas del transport públic, als quals s’enfronta EMT?

La pandèmia ha tret a la llum la necessitat de construir ciutats més saludables i reduir l’alt nivell de trànsit motoritzat. Per tant, un dels principals reptes de l’EMT és reforçar el seu paper com a proveïdor d’un servei públic fonamental i com a element clau per a humanitzar la nostra ciutat i lluitar contra el canvi climàtic.

Quines iniciatives innovadores ja existeixen per a ajudar a fomentar un transport públic més sostenible?

La nostra col·laboració amb el projecte MAtchUP és un exemple de les iniciatives que ens permeten avançar per a aconseguir una mobilitat urbana més intel·ligent. A més de la instal·lació de sensors en autobusos, en el marc d’aquest projecte participem en la instal·lació d’estacions multi-modals que brinden informació en temps real sobre el transport públic urbà, incloent solucions de mobilitat elèctrica, bicicletes i carregadors de vehicles elèctrics per als usuaris. Aquests projectes no sols promouen la mobilitat urbana sostenible, sinó que també ens ajuden a oferir un servei públic d’alta qualitat per als nostres ciutadans.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.