OCUPACIÓ VERDA. Oportunitats laborals amb futur

OCUPACIÓ VERDA. Oportunitats laborals amb futur

El passat 12 de setembre València Activa, des de l’àrea de Treballem Iguals, va organitzar en el Espai Lidera una xarrada sobre “ocupació verda” a la qual van assistir 25 dones desocupades o en cerca activa d’ocupació. Aquesta sessió va sorgir de la col·laboració entre diverses entitats dins del marc del projecte europeu MatchUp-El Marítim Innova.

Com a ponents, van participar representants del centre de R+D del “Institut Valencià de l’Edificació (IVE)”, la Fundació municipal “València Clima i Energia” i la consultora “Kveloce R+D+i“.

L’objectiu de la xarrada era donar a conéixer en què consisteixen les ocupacions verdes i l’ampli ventall de perfils professionals existents hui dia que estan vinculats al sector mediambiental.

Kveloce R+D+i va ser l’entitat responsable d’introduir el concepte de “ocupació verda” a l’audiència. Aquesta intervenció va posar el punt de mira en la necessitat d’un canvi en el model econòmic dominant i va contextualitzar la situació a nivell Europeu, nacional i a nivell de ciutat per a finalment concloure amb els motius pels quals l’ocupació verda és una oportunitat real.

L’IVE va destacar la importància de la formació, però també d’altres fórmules, sobre les quals treballen els projectes BUSLeague i BUS-GoCircular, i que pretenen estimular la contractació de professionals qualificats en eficiència energètica i circularitat, com la certificació de competències i el reconeixement de les mateixes a través d’aplicacions o passaports d’habilitats.

Des de la fundació València Clima i Energia es va presentar el projecte de l’Oficina de la Energia, i la diversitat de perfils d’empleades verdes que treballen en aquest projecte. És un servei que compta amb perfils de formació tècnica, social i educativa per a oferir assessorament i tallers gratuïts que poden ajudar-te a estalviar en les seues factures d’energia, rehabilitar la teua casa o instal·lar panells fotovoltaics.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.