Iniciativa de sensorizatció i formació personalitzada

Iniciativa de sensorizatció i formació personalitzada

Estalvia energia amb “El Marítim Innova”


  • El dijous 9 de juliol es va celebrar l’esdeveniment online informatiu: Estalvia energia amb “El Marítim Innova”, per a explicar als veïns i veïnes de Poblats Marítims com poden participar en aquesta iniciativa. Aquesta sessió es va emetre en directe per streaming a través del YouTube de Las Naves ací

Aquesta iniciativa emmarcada dins del projecte europeu MAtchUP va comptar amb la participació del gerent del Pla Cabanyal, Vicent Gallart, que va donar unes pinzellades sobre la situació actual de la zona de Cabanyal-Canyameral-Cap de França, en termes de rehabilitació.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, va introduir l’acte i explicà que gràcies a aquesta iniciativa “els veïns i veïnes de Poblats Marítims que tinguen sensibilitat per l’eficiència energètica en la seua llar i que tinguen interés a reduir el seu consum energètic poden participar en aquest projecte per a aprendre bones pràctiques en relació amb l’ús de l’energia i tindre assessorament professional al respecte”.

Gràcies a uns sensors instal·lats en el domicili de les persones participants, s’obtindran dades anonimitzades sobre el consum elèctric, de gas, temperatura i humitat interior, tot això d’acord amb la normativa de protecció de dades. La informació sensoritzada podrà ser consultada per l’usuari a través d’una app, i a més podrà aprendre a com millorar el seu consum gràcies a recomanacions personalitzades.

Les entitats implicades van donar a conéixer com es pot participar en el projecte, quines són les vies habilitades per a informar-se, quins són els beneficis mediambientals i econòmics que pot obtindre l’usuari participant, en què consistirà la instal·lació dels sensors i moltes més qüestions d’interés.

Van participar en aquest evento l’Ajuntament de València, la fundació municipal València Clima i Energia, el centre d’Innovació municipal Las Naves, WITRAC, ETRA Investigación y desarrollo i l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE).

En finalitzar el streaming es va donar pas a tots els dubtes i consultes que arribaven a través de xat del canal YouTube de Las Naves o de l’etiqueta #elmaritiminnova a través de Twitter.

Per a apuntar-se a la iniciativa i per a qualsevol dubte o aclariment hi ha a disposició ciutadana un servei d’atenció en l’oficina de “El Marítim Innova” situada en Las Naves (c/ Joan Verdeguer 16) tots els dies de 9 a 14 hores. També es pot contactar a través de l’email: elmaritim@lasnaves.com o telefonant al 96 391 04 77.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.