ÚLTIMES NOTÍCIES I CONVOCATÒRIES_28-05-2020

ÚLTIMES NOTÍCIES I CONVOCATÒRIES_28-05-2020

Cada 15 dies des del Marítim Innova us oferirem una recopilació de notícies i convocatòries en matèria de mobilitat sostenible, energies renovables i ciutat intel·ligent. Ací us deixem la primera.

 

NOTÍCIES

El Centre Universitari Internacional de Barcelona ens deixa un decàleg per a una mobilitat sostenible post-COVID19: limitar l’ús del cotxe, reorganitzar el transport públic o normalitzar el treball en remot, entre altres idees a futur per a construir una nova normalitat més sostenible.

I com és aquesta nova mobilitat? El Periódico ens conta els canvis que porta la ‘nova mobilitat’: carril bici, transport públic eficient, voreres àmplies… i menys cotxes?

A més, també compartim amb vosaltres aquest article del Levante, amb dues aplicacions web per a moure’s durant la desescalada.

I sí: què succeeix amb la bretxa digital? Gran part d’aquestes notícies tenen un èmfasi important en la digitalització de llars, empreses i infraestructures i en la connectivitat: en aquest article de Las Provincias ens expliquen com la bretxa digital sí que es reduirà en 2023, però no del tot.

 

CONVOCATÒRIES:

Destaquem, també, aquestes convocatòries: interculturalitat, escassetat de recursos o afrontament de la COVID-19 en l’horitzó dels projectes d’I+D+i més prometedors; també, ajudes regionals per a la compra de bicis i patinets.

Convocatòries regionals:

La Generalitat subvencionarà amb fins a 250 euros la compra de bicicletes i patinets

Convocatòries nacionals:

La Fundació “la Caixa” impulsarà projectes d’interculturalitat i acció social a València

Convocatòries europees:

Seixanta milions d’euros per als innovadors d’Europa: El EIT llança una iniciativa en resposta a la crisi

El consorci europeu EIT Food farà costat a startups que lluiten contra l’escassetat d’aigua

Coronavirus: la Comissió impulsa accions d’investigació i innovació urgents amb 122 milions d’euros addicionals

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.