VEHICLES ELÈCTRICS VS CONVENCIONALS DE GASOLINA

PROVOQUEN ELS VEHICLES ELÈCTRICS MÉS INJUSTÍCIES QUE ELS CONVENCIONALS DE GASOLINA?

Un estudi publicat en Ecological Economics i realitzat per les universitats de Sussex (Regne Unit) i Aarhus (Holanda) ha analitzat les injustícies socials en l’expansió de la tecnologia dels vehicles elèctrics a Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia.

L’estudi aporta llum sobre els avantatges d’aquest tipus de vehicles, com per exemples, els beneficis per al medi ambient i la qualitat de vida de la ciutadania.

D’altra banda, la investigació també qüestiona si aquesta tecnologia comparteix el concepte d’igualtat, ja que no són accessibles econòmicament per a tothom, almenys actualment, la qual cosa afavoreix la discriminació social en l’àmbit del transport.

Respecte a aquest punt, l’equip d’investigació proposa algunes solucions, com fomentar la fabricació d’aquests vehicles a un menor cost o ampliar la informació a la ciutadania sobre els diferents models existents.

Així mateix, l’estudi també recull informació sobre les oportunitats de negoci d’aquest sector o sobre els possibles reptes que planteja aquesta tecnologia a les ciutats per als pròxims anys.

Més informació  ací

Font: www.eldiario.es

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.